Grip op luchtstromen met luchtdicht bouwen.

Wij begeleiden u van A tot Z bij het voorkomen van ongewenste luchtstromen binnenshuis.

  Informatiepakket aanvragen

  Wilt u meer informatie? Vraag dan een informatiepakket aan!

  LUCHTDICHT BOUWEN

  Per 1 januari 2022 is Beng opgenomen in het Bouwbesluit. Dit betekent dat alle bouwprojecten ‘luchtdicht’ moeten worden opgeleverd. Luchtdicht bouwen is het dichten van alle ongewenste kieren en naden in een woning of gebouw om ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen. De Beng-eisen houden in dat bouwen bijna ‘energieneutraal’ moet voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw. In de praktijk betekent dit dat de energieprestatie van nieuwbouw wordt vastgelegd aan de hand van 3 eisen:

   

  • Beng 1: maximale energiebehoefte in kWh per m² gebruikersoppervlakte per jaar
  • Beng 2: maximaal primair fossiel energiegebruik, eveneens in kWh per gebruiksoppervlakte per jaar
  • Beng 3: het minimale aandeel in hernieuwbare energie in procenten

  VOORDELEN LUCHTDICHT BOUWEN

  • Advies tot en met applicatie
  • Alles in één hand
  • Eén aanspreekpunt
  • Certificering
  • Altijd de actuele prijs raadplegen
  • Artikelen hoeven niet meer in het eigen systeem onderhouden te worden
  • Met de bestellijst kunt u een lijst maken met uw favoriete artikelen

  ADVIES LUCHTDICHT BOUWEN

  Polvo adviseert u graag over alle specialistische vraagstukken. Het beste resultaat behaalt u wanneer wij mee mogen denken in de ontwikkelingsfase van uw project. Natuurlijk geven we ook ondersteuning in de uitvoerings- of nazorgfase. Wat kunnen wij voor u verzorgen? Dit kan variëren van detailontwerp, BENG-controle, energielabelcontrole tot een compleet projectadvies. Onze adviezen en systeemoplossingen zijn een samenstelling van hoogwaardige A-merkproducten welke tot in detail zijn uitgewerkt, en een sluitende specifieke projectadviezen.

   

  CALCULATIE EN OFFERTE

  In de ontwikkelings-, uitvoerings- of nazorgfase denken we graag mee in mogelijkheden binnen uw projectbegroting. In de calculatie- en offertefase werken we alle gewenste handelingen doelgericht uit in een voor u transparante aanbieding. We beseffen dat geld maar één keer kan worden uitgegeven, dus u geeft het natuurlijk uit aan de beste oplossing. Uw project is in samenwerking met onze conceptpartners in vertrouwde handen door een vakkundige en betrouwbare aanpak.

   

  OPDRACHT

  Uw opdracht wordt door aangesloten partners van Polvo snel en vakkundig omgezet tot een doeltreffende samenwerking waarbij heldere, korte communicatielijnen en het doelgericht inzetten van expertise onze drijfveer is. Met up-to-date ICT en ontwikkelde apps ondersteunen we dit. Uw project duurzaam, op tijd en gegarandeerd opgeleverd, dat is onze ambitie.

  WET KWALITEITSBORGING EN GARANTIE

  Controle tijdens de bouwfase en het vastleggen van bevindingen en afwijkingen in het zogenaamde “as-built” dossier biedt een meerwaarde voor u en uw opdrachtgevers. Om deze meerwaarde in te zetten op uw projecten wordt er op dit moment een app ontwikkeld die het invullen van een “as-built” dossier luchtdicht bouwen mogelijk maakt.

   

  BLOWERDOOR EN THERMOGRAFIESCAN

  Een blowerdoortest of thermografiescan geeft een realistisch beeld van de kwaliteit en functionaliteit van de aangebrachte systemen voor luchtafdichting in relatie tot de QV10-eisen. In de ruwbouwfase kan door een simpele test al worden bepaald of het gebouw, woning of appartement voldoet aan de eisen, en dat aantoonbaar! Een ander groot voordeel is dat leveranciers en verwerkers op projecten vroegtijdig inzicht krijgen in verbeterpunten welke direct opgepakt en verbeterd kunnen worden. Zo zijn er voor opdrachtgevers bij de oplevering geen verrassingen meer, omdat de kwaliteit vroegtijdig is gecontroleerd, en waar nodig zaken zijn bijgestuurd. Op die manier kan het project dus naar tevredenheid en zonder zorgen worden opgeleverd. Is kwaliteit en het beheersen hiervan in relatie tot de Wet kwaliteitsborging belangrijk voor uw project? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een blowerdoortest of thermografiescan.

  Vragen over luchtdicht bouwen?

  Wilt u graag meer informatie over luchtdicht bouwen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Stuur een mailtje naar info@polvobv.nl.

  Polvo sluit aan bij uw ambitie, ook als het om luchtdicht bouwen gaat.