Alle gegevens op één plek.

Het bouwwerkinformatiemodel (BIM) zorgt voor een centrale verzameling van alle gegevens van een bouwwerk, gedurende de gehele levenscyclus.

  Aanmelden demodag

  Meld je nu aan voor een van onze demodagen! Alle demodagen duren van 10.00 - 16.00.

  Ik kom naar de demodag in:

  HET BOUWWERKINFORMATIEMODEL (BIM)

  BIM, of Building Information Modeling, is een proces waarbij digitale weergaven van fysieke en functionele kenmerken van gebouwen worden gecreëerd en gebruikt. Bij BIM wordt meestal een digitaal model van een gebouw gemaakt met behulp van gespecialiseerde software, dat vervolgens kan worden gebruikt voor het plannen, ontwerpen en bouwen van het gebouw. Dit kan helpen om de nauwkeurigheid, efficiëntie en duurzaamheid van bouwprojecten te verbeteren en de samenwerking tussen verschillende teams en belanghebbenden te vergemakkelijken. 

   

   

  Er zijn veel verschillende softwareprogramma’s en hulpmiddelen beschikbaar voor het maken en gebruiken van BIM-modellen, en de specifieke stappen voor het gebruik van deze hulpmiddelen kunnen variëren afhankelijk van het programma en het project. In het algemeen omvat het gebruik van BIM echter de volgende stappen:

   

   

  1. Plan en ontwerp het gebouw met behulp van BIM-software. Hierbij wordt meestal een digitaal model van het gebouw gemaakt, inclusief de fysieke en functionele kenmerken en alle andere relevante informatie, zoals materialen, systemen en technische specificaties.
  2. Samenwerken met andere teams en belanghebbenden. Dankzij BIM kunnen verschillende teams en belanghebbenden, zoals architecten, ingenieurs en aannemers, samen aan hetzelfde project werken met behulp van hetzelfde digitale model. Dit kan de communicatie en coördinatie verbeteren en fouten en inconsistenties verminderen.
  3. Gebruik het BIM-model voor de bouw. Het BIM-model kan worden gebruikt om gedetailleerde bouwtekeningen en documenten te genereren, zoals plattegronden, verhogingen en doorsneden, maar ook om verschillende aspecten van het gebouw te simuleren en te analyseren, zoals verlichting, thermische prestaties en structurele integriteit.
  4. Beheer en onderhoud van het gebouw. BIM kan ook worden gebruikt om het gebouw na voltooiing te beheren en te onderhouden, door een digitale registratie van de onderdelen en systemen van het gebouw te bieden en door te helpen bij het identificeren van potentiële problemen en het plannen van toekomstige upgrades en renovaties.

  In het algemeen houdt het gebruik van BIM in dat digitale modellen van gebouwen worden gemaakt en gebruikt om de planning, het ontwerp, de bouw en het beheer van gebouwen te verbeteren. Dit kan helpen de nauwkeurigheid, efficiëntie en duurzaamheid van bouwprojecten te verbeteren en de samenwerking tussen verschillende teams en belanghebbenden te vergemakkelijken.

   

  Wilt u graag digitaal samenwerken met Polvo? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Stuur een mailtje naar info@polvobv.nl

  Polvo sluit aan bij uw ambitie, ook als het om digitale samenwerking gaat.